Maar weinig mensen zien het belang in van het dragen van een zonnebril tijdens tennis.
Maar hoe kunnen we het ze kwalijk nemen als professionele tennisers zelf (bijna) nooit een zonnebril gebruiken. Het is jammer om te zien dat ondanks de vele waarschuwingen over mogelijke gevaren en risico’s dat langdurige blootstelling aan de zon kan veroorzaken, slechts een paar mensen er echt iets aan doen.

Tennissers die niet de juiste voorzorgsmaatregelen nemen zijn vooral in gevaar. De ogen zijn het meest onbeschermde deel van het lichaam van een tennisser. U kunt een hele fles zonnebrandcrème met maximale beschermingsfactor op uw huid smeren om u tegen de zon te beschermen, maar dat beschermt uw ogen niet.

Vroeger hadden tennissers goede redenen om geen zonnebril te dragen, en nog begrijpelijk ook:

1) Het dragen van een zonnebril vermindert de nauwkeurigheid en duidelijkheid van het zicht (aangezien het licht door de lenzen van de bril wordt gefiltreerd en dus zal niet alles het oog bereiken);

2) Het dragen van een zonnebril zou bij de tennisser voor kleurenvervorming kunnen zorgen, wat het moeilijker kan maken om zich op de tennisbal te concentreren. Tegenwoordig zijn er echter verscheidene zonnebrillen speciaal voor tennis ontwikkeld door bedrijven als NIKE en Oakley, zodat er geen excuus meer is om er geen te dragen.

Als u op zoek bent naar een zonnebril voor tennis is het hoogst adviseerbaar om er praktisch over te zijn. Dit geldt vooral voor professionele tennissers en enthousiasten.
Helaas zal mode en stijl moeten worden opgeoffert voor functie en prestatie. Een goede zonnebril zou 100% UV-bescherming moeten bieden tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, moet u goed en comfortabel passen rond het gezicht en het zou u vooral moeten helpen om meer van het spel te kunnen genieten en om uw spel te verbeteren.

  • Of neem direct contact op!
    • +31 344 643436

    Of voor spoed gevallen.

    • +31 641-638343